Στον αέρα η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη

Στον αέρα η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ. 10357/18.05.2010

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Αδράνεια και καθυστερήσεις επιδεικνύει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αναφορικά με την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη. Ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είχε γίνει επί Κυβερνήσεως ΝΔ, αλλά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει προχωρήσει έως τώρα σε καμία ενέργεια. Συγκεκριμένα επί ημερών Νέας Δημοκρατίας, είχε προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης ακινήτου έκτασης 672 στρεμμάτων στη ΓΑΙΑΟΣΕ, ενώ το master plan είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί στα τέλη του 2009, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή του.

Η αδράνεια, όμως που εμφανίζει έως τώρα το αρμόδιο Υπουργείο στερεί την κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί σε διαβαλκανικό εμπορικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών. Η υλοποίηση κατασκευής αυτού του έργου θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιοχής και θα αποτελέσει οικονομική ανάσα για την πόλη. Η μη εξέλιξη του έργου επιβραδύνει την αναπτυξιακή τροχιά που θα επιφέρει και οι καθυστερήσεις αποτελούν δυσμενή παράγοντα για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην απεμπλοκή του συγκεκριμένου έργου και να ενεργήσει, έτσι ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποια είναι η πορεία υλοποίησης του εμπορευματικού κέντρου στο Στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής του;

Απάντηση Υπουργείου